Masterclass i fermentering med Simon Lussi från Syrat & Sånt

När: Fredag 6 sep kl 14.30 – 16.00

Kostnad: 375 kr (glasburk, råvaror och kryddor ingår)

Var: Masterclasstältet vid kungliga fotbollsplanen

Gör din egen surkål

Har du funderat på att göra egen surkål men aldrig testat? Eller har du läst om alla hälsofördelar med fermenterad mat och undrar hur man gör? Kanske är du en surkålsälskare eller har aldrig smakat. Oavsett, så är denna praktiska workshop i fermentering något för dig.

Vi börjar med att gå igenom vad fermentering är och på vilka olika sätt man kan fermentera grönsaker. Sedan plockar vi fram skärbrädan och kniven och kör igång! Under tiden vi lagar kan ni ställa frågor och få svar på era funderingar kring fermentering. När vi är klara får alla med sig en glasburk med egentillverkad, ekologisk surkål, smaksatt efter eget tycke och smak. Max 20 platser

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare:
Simon Lussi är en av grundarna av företaget Syrat & Sånt, som producerar ekologiska, handgjorda, fermenterade produkter på sin gård i Sälshög på Österlen. Simon har många års erfarenhet av fermentering, odling och förädling för självförsörjning samt ett stort intresse för vilda växter.

Besök gärna Syrat & Sånts hemsida och följ dem på Instagram & Facebook

Är du 20 eller äldre?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och passar dig som är 20 år eller äldre